Kärlekens fem språk

Ciao! Josefine här idag.

Märker ni att det börjar bli vår i luften? Underbart! Nu är det ljust tills runt 17.30 så då hinns det till och med en promenad innan det blir becksvart, bästa boosten i vardagen. En kompis hade lagt upp ett foto på några gula små blommor, vintergäck tror jag de hette, himla gulliga var de i alla fall. Välkommen våren! Fast baksidan är pollenallergi, har nyst hela dagen haha. 

En annan rolig nyhet, för mig åtminstone hehe, är att jag äntligen har ett höj och sänkbar skrivbord som jag skrev om i höstas att jag vill ha. Dessutom samma sort som nämns i den här artikeln, häftigt va 😀 https://www.expressen.se/kvallsposten/svenske-eriks-gava-till-nye-president-biden/. För er som inte orkar läsa artikeln just nu handlar det alltså om ett stand up bord i vita huset, alltså att de skickade ett skrivbord från Halmstad hela vägen till presidenten i Washington.  

Nytt skrivbord är bra för ergonomin men också får inspirationens skull, man behöver ju lite variation i vardagen och vara glad för de små sakerna som händer här i livet. Min älskling Sofia som jag bor med överraskade mig häromdagen med en fin bukett rosor och kvistar av eukalyptus 🙂 Ställde buketten på skrivbordet så nu är det rentav en fröjd att arbeta haha. Hon är grym på att komma med så överraskningar ibland, klassiskt exempel på kategorin ‘gåvor’ när man läser om kärlekens fem språk. Om ni inte har läst om det kan jag starkt rekommendera det, gav mig många aha tankar och förståelse för hur vi kommunicerar inom relationer. 

Använder faktiskt lite av de teorierna även i möten med en del kunder, haha såklart inte att jag vill inleda en kärleksrelation med dem, men för att försöka förstå vilken typ av person hen är. Och därmed kanske ha en bättre aning om hur jag kan bemöta hen på bästa sätt. Till exempel om den också gillar gåvor, är det ju lätt ordnat att bjuda på goda kakor på kundmötet. Eller om personen är mer typen som gillar verbala komplimanger och uppskattning så kan jag ju då fokusera på den fronten, ge en komplimang för hens input/smart kommentar eller sonika berömma hens utseende/klädsel.

Med andra ord är det så himla viktigt i min bransch – liksom i många andra branscher – att ha en god människokännedom och vara lyhörd inför andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *