Livskvalité

Hej på er! Hur mår ni? 

Jag mår iallafall bra och idag ska jag prata lite om personlig assistans. Det är något som jag har mycket erfarenhet av då jag länge jobbat som personlig assistent och trivdes superbra med det. Jag tycker att det är ett väldigt viktigt arbete som måste lyftas mer. Därför fick jag äran att göra det här. 

Personlig assistans är i Sverige en av de nio stöd- och serviceinsatser som finns i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och infördes 1 januari 1994. Personen som utför insatsen kallas för personlig assistent. Målet med insatsen är att personen ska kunna ”leva som andra” i samhället och ha ”goda levnadsvillkor”. Beviljandet av assistanstimmarna påverkas inte av personens inkomst eller förmögenhet.”.

Som ni kan läsa ovan är alltså målet med insatsen att personen ska kunna leva som andra och det är alltså det som jag, och andra hjälper till med, vi blir som en andra hand för hjälptagaren kan man säga. Här finns det även olika grader vi arbetar i såklart eftersom vissa behöver mer stöd och hjälp än andra. Man kan säga såhär: söker du ett enkelt, bekvämt och förutsägbart jobb? Då har du kommit fel. Vill du arbeta med mänskliga rättigheter, göra skillnad varje dag och vara en möjliggörare, har du hittat rätt. 

Workplace, Team, Business Meeting, Business People


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *